Black Flower – Artifacts

Black Flower Artifacts

Οι Βέλγοι Black Flower ξεκίνησαν το ταξίδι τους στη μουσική ήπειρο το 2013 παρουσιάζοντας μας τοτέ μέσα από το “Abyssinia Afterlife” μια ιστορία, αποκύημα της φαντασίας -ή μήπως όχι- του ιθύνοντα νου του συγκροτήματος, Nathan Daems.

Η ιστορία ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με το τι θα ακούγαμε στον δίσκο, ή πιο σωστά, τι ακριβώς συνέβη και από που εμπνεύστηκε τη μαγεία που θ’ακολουθουσε.

Τέσσερα χρόνια μετά ο Nathan και η μυστήρια ορχήστρα του επιστρέφουν για να μας διηγηθούν μια νέα ιστορία· μια ιστορία που ίσως να ξεκινάει πριν από 2000 χρόνια για να φτάσει μέσα από μύθους και παραδόσεις στο σήμερα.

Ίσως πάλι να είναι μια πρόσκληση για ν’ανακαλυψουμε τι κρύβεται πίσω από μουσικές αιρέσεις και ποια είναι η σχέση τους (των αιρέσεων) με την αρχαία Αίγυπτο.

Θ’ανακαλύψουμε άραγε πως θα μπορούσαν να συνδέονται οι Σουφι από το Ικόνιο (Κονια) της Τουρκίας μ’ένα σμάρι Μπαρόκ μουσικοσυνθέτες και αυτοί με τη σειρά τους με ποιον παράξενο σύνδεσμο φέρνουν κοντά, τους ρεμπέτες της Ελλάδας των αρχών του περασμένου αιώνα με συγκεκριμένους τζαζιστες των 60’s και τέλος τι σημαίνει πραγματικά το “Ψυχής Ιατρείον” στο φυλλάδιο που έλαβε σαν δώρο ο Nathan από έναν πλανόδιο μουσικό, στο τελευταίο του ταξίδι στην Θεσσαλονίκη;

 


Ίσως τελικά όταν δοθούν οι απαντήσεις και βάλουμε δίπλα-δίπλα όλα τα επιμέρους στοιχεία να έχουμε μια πλήρη εικόνα του τι μέλλει γενέσθαι. Μέχρι τότε όμως βάζουμε το “Artifacts” να γυρίζει και αφήνουμε τους Black Flower να μας παρασύρουν στον κόσμο που δημιούργησαν με σταθμούς όλα τα παραπάνω και το αφήνουμε να ξεδιπλωθεί και να μας αποκαλύψει όλα αυτά που περιγράφονται, αλλά και αυτά που περιμένουν υπομονετικά στην άκρη ν’ανακαλυφθούν…

 

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν:

Gio

Gio

Vinyl addict, Music passionate, newbie Blogger and Radio wonderer @NovaFm106 every Monday 21:00-23:00 (GMT+3)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close